Johan Maxe – Fotograf »

Masthead header

Retuch – det är skillnad!

Efter jag plåtat Jennifer så blev jag kontaktad av Henrik ”Henke” Svensson som ville jobba lite med bilden. Jag har tidigare sett arbeten han gjort och imponerats av detta.

Jag fick en TIFF med lager tillsänt mig och bara att öppna filen i Photoshop var ju ett arbete. Min dator var inte riktigt van vid filer som var större än 3 GB. Fick tilldela PS lite mer minne (typ allt) för att kunna öppna filen! Fick även en beskrivning på de lager som han arbeta i och vad han gjort. Mycket intressant! Här ser Ni den fantastiska före/efter bilden. Den oredigerade är en RAW-fil direkt ur kameran som är konverterad till jpg och förminskad.

 

Besök gärna Henrik’s Flickr: http://www.flickr.com/photos/enikone/  för mer grymma bilder!

 

 

 • J Nilsson7 februari, 2012 - 21:57

  Alltså.

  Tjejen är jättesnygg. Kortet är jättebra.

  Men behövde vi verkligen en retouch till som gör att det ser ut som en airbrushmålning?ReplyCancel

 • Lars S8 februari, 2012 - 08:20

  Håller med fg kommentar. Efter retuschering ser tjejen ut som en skyltdocka 🙁ReplyCancel

 • admin8 februari, 2012 - 11:58

  Jag ser Henriks arbete mer ur fotografisk och komersiellt hänseende och tycker att det är ett grymt arbete som är genomfört. Detta är ju trots allt det som Ni ser i dagspressen dagligen, men blir särskilt tydligt i jämförelse med den helt obearbetade råfilen.

  Att genom sin kunskap i Photoshop kunna få en fil att växa från 25 MB till 3 GB få denna bild att växa fram till detta slutresultat är imponerande.

  Har detaljgranskat bilden i full upplösning och där gör sig bilden mer rättvis än förminskad till 450 pixlar på kortsidan.

  Mvh

  Johan MaxeReplyCancel

 • Henke8 februari, 2012 - 14:02

  Kul med kommentarer! Synd bara att dom inte bygger på något konstruktivt utan bara okunnande och impulsivt seende.ReplyCancel

 • Stefan Tell9 februari, 2012 - 11:07

  Bra jämförelse av bilder, och ett väldigt snyggt slutresultat. I mitt tycke. Speciellt för att modellens grunddrag har bibehållits, att ytan justerats är ju själva poängen med retusch, tillsammans med smink och styling.

  Vore intressant att ha tre varianter på rad, för att se ditt slutresultat också. En bild direkt från kameran i studiomiljö är ju inte alltid rättvisande.ReplyCancel

 • Göran Elmertoft16 oktober, 2012 - 08:36

  Jennifer har ”snyggare” bröst på den oredigerade versionen av bilden. 🙂ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*