Johan Maxe – Fotograf »

Masthead header

Th:s Måleri – andra plåtningen med D800!

Min andra bekantskap med D800 kom när Tomas Hedström på Th:s Måleri skulle ha bilder till sin hemsida http://www.thsmaleri.se/. Bildern finns inte där ännu men resultatet kan ses här under.

Utrustning som användes förrutom D800 + Nikon AF-S 70-200/2.8VRII samt AF-S 50/1.4G var 3 st Elinchrom RX300 monterade i 3 olika utrustningar. I bakgrunden, en Lastolite Hi-Lite, I huvudljuset som bestod av Elinchrom Bouncer 145×145 cm Quadra samt slutligen i upplättningsljuset som var en Elinchrom Rotalux 100×100 cm. Denna uppsättning gör att det är inte så väldigt noga var objektet står som man fotograferar då huvudljuset ger en väldigt jämn utlysning.

Under fotograferinge fick jag ett infall att plåta några profilbilder a-la-james-bond-typ. Det var ingentig vi pratat om innan så det får bli en bonus som jag bjuder kunden på. Han kanske kan ha den på ryggen på en t-shirt eller så i framtiden. Tyckte den blev lite kul om jag får säga så!

När man sedan lyfter in bilderna i Lightroom 4 så kan man bara konstatera att det finns hur mycket information i bildern som helst! Nikon har verkligen lyckats med denna kamera och jag är glad att jag ändrade min beställning från D4 till D800. D3s:en kommer att komplettera D800 galant i väldigt många situationer. Det är nog bara när man behöver många fps då D3s är klart att föredra.

 

 

 

 

 

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*