Johan Maxe – Fotograf »

Masthead header

En fotobok eller när ett dop blir ett bröllop

När Fotosidan Magasin skickade med ett presentkort på en bok från www.onskefoto.se så tänkte jag testa även denna leverantör. Jag har tidigare testat att beställa böcker via Pixopolis och Blurb (via Lightroom) och har väl inte riktigt hittat hem ännu. Näste bok jag gör till mig själv kommer beställas från Saal vilket ger ett fantastiskt resultat.

Det som var lite kul från Önskefoto’s sida var att man fick med en online-version av din bok som du ser nedan.

På bilderna är det min kusin Hanna som bett mig fotografera deras dop, men som startade med ett bröllop till gästernas (men inte min) förvåning. Jag hade misstänkt att det var frågan om ett bröllop då jag fick höra hur många gäster det var bjudna till ett dop. På så sätt hade jag förberett mig och tagit med utrustning därefter. Alla bilder är fotograferade med D3s och D800E med Nikon AF-S 35/1.4G och AF-S 85/1.4G. Bilderna inne i kyrkan är tagna med ISO 2500-3200 för att få en slutartid som låg på 1/200-1/250 sekund. Utebilderna är SB-900 i paraply med PocketWizard TT1/TT5. Lika smidigt som alltid med PocketWizards fjärrstyrning. Bra med väderskyddade prylar då det vid utomhusbilderna regnade rejält och brudparet placerades under trädallén som fungerade som regnskydd.

Fär väl be alla som har enheter utan stöd för Flash om ursäkt då det inte funkar för dem….

 

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*