Johan Maxe – Fotograf »

Masthead header

Rock’n’roll – Berghs

Återigen dags för en inlämningsuppgift. Blixt denna gång där vi skulle:

a) mäta ljuset där du vill ta bilden
b) underexponera något
c) tillför blixtljus på huvudmotivet (personen) med TTL eller manuellt

Kontaktade då min kollega Ove Lundqvist som inte bara är en god fotograf utan också en rocklegend utan dess like. Snygga gitarrer har han också! Det senaste tillskottet i hans samling var en Gibson i Limited Edition-utförande. Så förutom att plåta bjöds man samtidigt på lite musikunderhållning – det kallar jag mervärde!

Eftersom skolan ligger i Stockholm ville jag ha med lite Örebrokultur i bilden och vad passar då bättre än ett av landmärkena i Örebro – Svampen. Ett vattentorn med karaktär!

Det blev en hel del pill i efterbehandlingen då jag målade fram lite kallare vitbalans på Svampen och även mindre färgmättnad samt tog bort störande ljuskällor i bakgrunden. Jag kommer lämna in den stående bilden då jag i den liggande nyttjar två blixtar vilket kan vara lite mer än vad uppgiften skulle innehålla.

D800E + AF-S 24-70/2.8G + AF-S 35/1.4G + SB-900 + PocketWizard MiniTT1 & FlexTT5 samt AC-3

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*