Johan Maxe – Fotograf »

Masthead header

Alive and kicking

Det är alltid en viss risk att se sina barndomsidoler på ålderns höst. Sångaren i Simple Minds har hunnit bli 55 år gammal och direkt då bandet äntrar scenen så ser man att de har växt lite på bredden, men det är också allt. Senast jag såg dem live var nog på Stockholms stadion 1989. Även då längst fram, men då med rejäl trängsel. Nu var det samma publik på plats på Conventum och vi trängdes inte, även om man stod längst fram.

Läste en rolig sak på Instagram från en jämnårig som var på plats: Man vet att man är på konsert tillsammans med jämnåriga när 1. Publiken fotar med telefon utan pekskärm 2. De behöver läsglasögon för att skicka SMS 3.De glömmer trycka på startknappen när de filmar 4. Det går att komma längst fram utan att knuffa på någon (tack @aevalena)

Musikaliskt finns det fortfarande där. En blandning av nyskrivet och välkända låtar i ett högt tempo, dock med en 15 minuters ”whiskey-paus” med uppmaningen innan att det absolut inte är dags att gå hem ännu!

Jag hade med min trotjänare Fujifilm X-T1 med kit-gluggen 18-55/2.8-4 och den gör mig inte besviken. Bilder vid ISO 3200 och enstaka vid ISO 1600.

 

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*