Johan Maxe – Fotograf »

Masthead header

Fotoresa: Island dag 1 – Reseberättelse

Har under förra veckan besökt Island och tänkte visa lite av de bilder som blev till då, både redaktionellt och lite mer seriöst fotograferanda. Kanske det kan fungera som en inspiration för någon att bege sig till Island någon dag.

Bakgrunden till resan är att min bisyssla www.fotoresa.se har fått förfrågan av en fotoklubb att arrangera en resa dit 2013 och detta var den första av två rekresor dit. Denna gång blev det en snabb snurr runt ön för att få en uppfattning om vad man bör se under ett besök på denna fantastiska plats. Denna snurr blev 330 mil på 8 dagar så det åktes en del bil må jag säga.

Denna resa börjar bra då vi kommer till hyrbilsfirman och det visar sig att de inte har den typ av bil inne som vi bokat, så vi blir uppgraderade till en 4-WD Subaru Forrester som man får köra på de berömda F-vägarna, mer om det senare.

1. Bilen när den är ren…

2. Ett besök på Blå Lagunen, dock blev det inget bad denna gång. Men nästa resa måste detta planeras in.

3. Restaurangen på Lagunen, med härlig utsikt över badet och omgivande bergväggar som platsen är inkilad på.

4. Gångvägen upp till entrén på Blå Lagunen.

5. Åkte vidare längst kusten för att komma fram till Krýsuvík – Seltún. Hör luktar det mumma (svavel eller prutt för att nyttja en mer rak beskrivning), marken bubblar och ger en första försmak av Islands levande natur.

Här vägen ner till bubblande grytan.

6. En närbild på hur Island kokar av kraft får avsluta dag 1

Fortsätter med mer bilder inom kort, det är ca 3300 bilder som skall ses över och förhoppningsvis skall mer än hälften hamna i papperskorgen….

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*