Johan Maxe – Fotograf »

Masthead header

Runde – del 1 – Allt är inte Lunnefågel på Runde!

Det är lätt att tro att Runde bara handlar om fågelfotografering. Det stämmer verkligen inte. Visst har jag svårt att slita mig från Lunneklippan Lundeura på kvällarna. Jag kan liksom inte sluta fascineras av fågelns utseende och personlighet. Man sitter där i timtals och bara tittar – de har en så enorm personlighet att man häpnar.

Nog om Lunnefåglarna, en av mina favoritplatser är nog hamnen där motiven är många. De gamla fiskebodarna som ligger där, slitna av år med hårda stormar. En annan plats som mitt hjärta klappar lite extra för är Runde fyr. En fantastisk plats där ”vi” har en Svenskt kungasigill på en av väggarna (Carl XIV Johan). Där finns ett vandrarhem som drivs av Den Norske Turistforeningen. Lite kuriosa är att dessa vandrarhem låses med en standard DNT-nyckel som går till alla (?) norska vandrarhem av denna obemannade typ. Väl inne så finns ett skafferi med mat där du betalar för det du nyttjar. Fungerar tydligen väl i Norge med deras gå-på-tur-tradition. I år hade vi med oss mat som vi värmde i vandrarhemmet vilket kan behövas då vandringen dit är allt annat än lätt. Du skall först upp till 250 meter för att sedan ta dig ned till havsnivå igen.

I nästa inlägg om årets Runderesa så kommer det givetvis massor med bilder på Lunne, annat vore konstigt!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*