Johan Maxe – Fotograf »

Masthead header

Runde – del 2 – Den med Lunnefåglar

Som jag skrev tidigare så är Runde väldigt mångfacetterat. I denna del, den sista från Runde 2012, så dedikeras denna till Lunnefågeln.

Det är alltid spännande att kliva upp på klipporna den första kvällen efter 15 timmars resande – och hoppas på att den finns Lunne i luften och på klipporna. I år blev det en positiv överraskning. Stora svärmar av Lunne flög utanför klipporna och de hade redan börjat landa på klipporna på Lundeura. Det går ju aldrig att garantera ett fågelbestånd då det trots allt är djur som lever i det vilda, då är det extra skönt att kunna erbjuda våra resenärer en sådan spektakulär syn som detta var!

Det är alltid svårt att begränsa sig i bilder när det gäller Lunne. Det största jobbet på kvällarna efter man kommit ned från berget att att slänga bilder som man redan har i sitt arkiv. Man får hela tiden leta efter något som tillför ett värde till dina tidigare bilder, vilket börjar bli svårt. Men förhoppningsvis utvecklas jag som människa oich fotograf och på så sätt blir angreppsvinkeln lite annorlunda från år till år.

 

 • Johanna26 augusti, 2012 - 01:55

  Å så härligt att få se bilder från Runde.
  Jag var själv där 2009 och har just redigerat några av bilderna till bloggen. Bättre sent än aldrig.

  Dina bilder är jättefina. Men det går väl inte att få annat än fina bilder från den paradisön tror jag.

  // JohannaReplyCancel

  • admin26 augusti, 2012 - 07:18

   Jodå, det går att få riktiga skitbilder på Runde också, men förutsättningarna finnns för att få bra bilder! Jag har ju varit på Runde i 6 år i sträck så jag har ju otroligt mycket bilder där ifrån. Nu gallrar jag och slänger väldigt mycket bilder vid varje resa och försöker hitta nya infallsvinklar vid varje resa. Åk gärna dit igen, det är då man kan slappna av och ta de bilderna som du missade att ta samt kunna koncentrera sig på att ta bilder och inte bara dokumentera resan.

   // Johan Maxe

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*